13 Temmuz 2015 Pazartesi

Dedecan Ocakbaşı Çukurambar / Ankara

Ramazanın son günleri yine bir iftar yemeğindeyiz. Dedecan Ocakbaşının Ankara Çukurambar'da birkaç aylık mazisi var. Daha çok yeni bir mekan. Kocaman olduğu için herhangi bir sıkışıklık rahatsızlık yok mekanda. Ferah ferah yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Ramazan haricinde olsa bu kadar kalabalık olmayacağı için eminim daha ferah olur.

İç dizaynı için modernleşmiş bir ocakbaşı diyebiliriz. Yani ocakbaşından ziyade daha çok restaurant havası var. Ben isterdim ki en azından bir kısımda ocağın başına oturup kebabını yiyebileceğim bir yer olsun. Öyle bir yer göremedim. Hani şu İkinci Bahardaki Ali Haydar Ustanın yerindeki gibi :) Ocakbaşına biraz daha eskitilmiş şeyler yakışıyor. Genel olarak mekanı beğendik. Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim bir konu bu kadar kalabalığa rağmen servisin yeterince hızlı olması ,ki biz trafikten dolayı iftara geç kalmamıza rağmen, yemeklerimizin bekletilmeden gelmesi beni çok şaşırttı ve takdir ettim. Garsonlarını da beğendim. Saygılı ve güleryüzlüler. Ne desek yaptılar , getirdiler , götürdüler.

Ramazan sebebiyle müzik dinletisi de vardı aslında hoş bir fikir fakat, müziğin sesi çoktu bence o da biraz rahatsız etti. Canlı müzik ama yine de hoparlörün sesi biraz daha kısılsaydı fonda çalan bir müzik gibi olsaydı daha iyi olurdu. Ramazanda gerçekten çok gürültüyü insanın başı kaldırmıyor.




Biraz geciktiğimiz için masadakileri çok inceleyemedim ama baya bir kalabalıktı masa. İlk olarak salatadan başlayım. Gavur Dağı Salata üstü cevizli. Ben beğenmedim. Cevizi yakıştırmadım salataya. Çok da özenli farklı bir tat bulmadım . Sıradan bir salata.


Patlıcanlı Ezme mezeler içinde belki de en beğendiğim. Gayet lezzetli , soğuk soğuk güzel gitti Ramazanda.


Masamızdaki Ramazan pidelerinin ve lavaşların poşete neden sarıldığını açıkçası anlayamadım. Hem soğuktu hem yumuşamıştı hatta öyle yumuşamış ki nemden ıslanmıştı bile. O çıtırlık vs tamamen kaybolmuş. hiç beğenmedim, manasız geldi. Kurumasın diye yapılmış olabilir ama iftardan 15 dk önce bütün masalar konulsa böyle bir sıkıntı olmaz.


Masada ezme pişmiş soğan ve soğan salatası da vardı. Fena değildi bunlar klasik tatlar yani. İftariyelik olarak da sadece ceviz ve hurma vardı. Bana çok yetersiz geldi. Özellikle iftar tabağında zeytin nasıl olmaz diye düşünüyorum.



Mercimek Çorbasıyla açılışı yapıyoruz. Tadı güzel ama sıradan. Yani bu çorba mutlaka içilmeli diyemem. Az çorba istedik ona göre geldi.




İlk yemeğim garson tavsiyesi ile Haşhaş Kebap. Tadını beğendim hoşuma gitti farklı geldi. Yine Ramazan azizliği yemek ılık. Allahtan bu soğuk değildi buna şükür dedim . Zaten yine söylüyorum aslında bence Ramazanda dışarıda yemek çok mantıklı bir hareket değil. Tabağım yeterince dolu porsiyonda doyurucu. Farklı bir lezzet tercih edilebilir.




Klasik lezzet olan Adana Kebabı denemeden olmaz ama denemeseymişim keşke. Belki Adana konusunda artık çok iyilerini yediğim için midir bilmem ama buradakini hiç ama hiç beğenmedim. Öncelikle buz gibi geldi. Tadı bir garip sadece baharatın tadını alıyorsunuz. Sevmedim.





Karışık Kebap bunlardan farklı değil. İçindeki tek farklı şey Patlıcan kebabı , o da fena değil. Görsel olarak göz doyuruyor.



Dedecanda ciğer meşhur diye duymuştum ama bunu diyen neden diyor nasıl bir damak tadı var çok anlamadım. Bir kere acısı çok yoğundu doğru düzgün ciğerin tadını bile alamadım. Çok da hoşuma gitmedi.




Bu yemeklerin yanında içilebilecek en güzel şey Ayran. Hele ki Yayık ayransa daha da güzel. Ayranı beğendim fakat biraz tuzluydu. Yani herkesin içebileceği gibi değil.



Yemekler bitti gelelim tatlılara. Sonunda meşhur Şıllık tatlısını yiyebildim burada. Bana sorarsanız bir Fıstıklı Kadayıf , Künefe veya Baklava etmez . Neden bunları örnek veriyorum aşağı yukarı aynı tarz. Şıllık biraz daha hamur. Böyle bir çıtırlığı yok. İçine fıstığı doldur sana tatlı olsun. Tadı güzel ama bence çok daha iyi tatlılar var.




Künefe diğer tatlımız. Oldum olası sevmişimdir en kötüsü bile güzel oluyor ya künefenin. Buradaki de ortalama bir künefe. Öyle çok şahane değil ama kötü de değil. Mesela peyniri baya boldu. Yiyebilirsiniz.






Gelelim işte en can alıcı noktaya, fiyatlara. Dedecan Ocakbaşında bir iftar yemeği yemek ne kadar. Öncelikli olarak bir İftar menüsü yok bunu söyleyim. Herbiri için ayrı ayrı ücret ödedik. Hepsi sitemizde ayrıntılı bir şekilde bulunmaktadır. Karışık kebap bence pahalı hiçbir zaman söylemeyin çünkü o para değmez . Dedecanla ilgili kararsız kaldım açıkçası ne iyi ne de kötü diyebiliyorum . Ramazan olduğu için haksızlık etmek de istemiyorum. Ama daha yoğun bir Urfa kültürü beklerdim. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder