Kendi halinde ufak bir esnaf işletmesi Konakbay. Sevimli bir bahçesi var. Etrafı çiçeklerle sarılı. İnsana huzur veren cinsten. Güller de çok güzel açmış. Hava da iyiydi bahçede oturabildik. Eskişehirli Tatar bir aileye ait bir işletme burası.Çok fazla çalışanı yok. Ama hemen yardımcı oldular. siparişimiz alındı ve aynı hızla masamıza geldi.
Yemek yediğiniz mekanın ve yemeklerin tarihçesi , nasıl yapıldığı da önümüzde duruyor. Ne yediğini bilmek önemli.
Çiböreklerimiz geldi masaya. Görüntü bile yetti doyurmaya. Kokusu mükemmel . Tadını nasıl anlatsam, çok iyi mi desem mükemmel mi desem bilemedim. Bayıldım. Resmen çerez gibi 5 tane çibörek arka arkaya yenebiliyor. Acaba o içine koyulan çiğden kıyma pişecek mi diye düşünürken pişmek ne kelime bir de çok lezzetli olması şaşırtıyor. Hamuru incecik , çıtır çıtır. Yani sözün özü her şeyiyle çok iyi.
Yanında da ikram olarak salatalık ve biber turşusu var. Biber turşusu gayet acı ama lezzetli. Domates soslu olması da ayrı bir lezzet katmış.
Garson arkadaşımızın ısrarı üzerine Mantının da tadına baktık. Yarım mantı illa yeyin dedi. İyi ki dinlemişiz. Yediğim en iyi mantılardan. Ufak ufak yapılmış hamuru çok iyi insanın midesine oturmuyor , böyle boğazdan akıp gidiyor o şekil. Çok beğendim.
Konakbay'da fiyatlar gayet iyi , uygun. Menü seçenekleri de var onlar daha uygun oluyor. Biz Konakbay 3 menü seçeneğini tercih ettik. Ayrıntılı bilgi sitede mevcuttur. Sorpa (Çorba) ise yine farklı , yöresel bir çorba , sebzeler ve kuzu etinden yapılıyor. Her gün olmuyormuş malesef denk gelirseniz içiyorsunuz.
Çiğden mantı, börek vs satmıyorlar. Ben sordum bu kadar beğenince ama malesef yetiştiremiyorlarmış. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder